Telegram Group Search
💢مردم از سیاستمداران آزمایش شده حمایت نمی‌کنند

🔸معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت سرپرست در پنجشیر گفت «مردم از چهره‌های آزمایش شده گذشته به تنگ آمده بودند و از آنان حمایت نمی‌کنند.»

🔸او از «همکاری مردم پنجشیر با امارت اسلامی» تشکر کرد و گفت برای آنها طالبان و مجاهدین ضد شوروی ارزش یکسان دارند.

🔸شماری از مقام‌های بلندپایه حکومتی روز پنجشنبه به پنجشیر رفتند و در آنجا برای گروهی از مردم سخنرانی کردند. در این محفل، وزیران تجارت و امر به معروف نیز حضور داشتند.

🔸مولوی عبدالکبیر نخستین سخنرانی بود که بار دیگر طرح تشکیل حکومت فراگیر را که کشورهای جهان و جریان‌های سیاسی افغان بر آن تاکید دارند، رد کرد. خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف نیز تشکیل حکومت «با دزدان و مفسدان» دولت گذشته را رد کرد.

🔸وزیر سرپرست امر به معروف و نهی از منکر در این نشست با یادکرد از مبارزات احمدشاه مسعود گفت: «برای نخستین بار جهاد و مبارزه در برابر اتحاد شوروی به رهبری احمدشاه مسعود از «دره‌ پنجشیر» آغاز شد و نتیجه مطلوب در پی داشت».

🔸یادکرد ویژه وزیر سرپرست حکومت از مبارزات احمدشاه مسعود، در حالی است که گروه های مخالف، طالبان را مخالف احمدشاه مسعود خطاب می‌کنند.
🔜 @tarjomanaf
💢اگر هدف از حکومت فراگیر حضور 'دزدان' در دولت باشد، نیازی به ایجاد آن نیست.

🔸وزیر امر به معروف حکومت سرپرست در سفری به پنجشیر گفت نزدیک به «یک میلیون نفر» در ادارات حکومتی کار می‌کنند و حکومت این گروه فراگیر است.

🔸او درباره حکومت همه‌شمول گفت: «اگر حضور مفسدان و دزدان دولت پیشین را حکومت همه‌شمول می‌گویند، نظام اسلامی هیچ تعهدی برای تشکیل آن ندارد.»

🔸در پایان وزیر امر به معروف از مردم پنجشیر خواست که «به نیت اصلاح نظام، با شجاعت نظر دهید و توصیه کنید.»
🔜 @tarjomanaf
💢چرا مبارزه با تروریسم در افغانستان و پاکستان هنوز اهمیت دارد؟

منبع: موسسه صلح ایالات متحده
9 / می / 2024

🔸از جنگ در اوکراین و خاورمیانه گرفته تا افزایش تنش در دریای چین جنوبی، بحران‌هایی که زمان و توجه سیاست‌گذاران ایالات متحده را به خود مشغول کنند، کم نیست. اما سه سال پس از خروج ایالات متحده از افغانستان، خطر تروریسم ناشی از جنوب آسیا همچنان قوی است و سیاست گذاران باید هوشیارتر باشند. در واقع، در پایان ماه مارچ، یکی از شاخه های وابسته به داعش در افغانستان یک حمله ویرانگری را در ساحات شهر مسکو انجام داد و بیش از 140 نفر را به قتل رساندند.

🔸در گزارش جدیدی که قرار است در 14 ماه می منتشر شود، گروه مطالعاتی ارشد دو حزبی موسسه صلح امریکا برای این عقیده است که واشنگتن باید برای تهدیدات تروریستی در منطقه و مهمتر از همه تهدیداتی که ایالات متحده را تهدید خواهد کرد، آماده باشد.

🔸تهدیدات مهم از سوی گروه های تروریستی در منطقه که در گزارش مورد بررسی قرار گرفته اند، کدامند؟

🔸این گروه مطالعاتی، تهدید تروریستی کلیدی در منطقه را گروه داعش خراسان در افغانستان شناسایی کرده است. متأسفانه، زمانی که ارزیابی خود را تکمیل کردیم، این تهدید با حمله مسکو محقق شد. سیاست گذاران باید بیش از هر چیز تهدید داعش شاخه خراسان را ارزیابی کنند زیرا این گروه جاه طلبی های بیشماری دارد که مستقیماً چشم به ایالات متحده دارد. این گروه فرصت طلب است و به دنبال راه هایی برای انجام حملاتی بالای امریکا خواهد بود که نیازی به ایجاد توانایی گسترده نداشته باشد. علاوه بر این، بسیار بی بی تفاوت است و در نتیجه مایل به حمله به اهداف نرمی است که حتی اکثر گروه‌های جهادی سنی از آن اجتناب می‌کنند.

🔸این گروه فراتر از ایجاد تهدید مستقیم برای ایالات متحده، حملاتشان به تنش های منطقه ای دامن زده، بی اعتمادی بین دولت ها ایجاد کرده و متحدان را از رقابت استراتژیک منحرف ساخت. اما مسئله نگران کننده این است که تهدید داعش شاخه خراسان هیچ نشانه ای از کاهش حملات و تهدیدات، نشان نمی دهد. همکاری های ضد تروریسم علیه این گروه به دلیل رقابت های بین المللی و بی اعتمادی با مشکل مواجه شده است. و اگرچه طالبان انگیزه‌هایی برای مقابله با داعش شاخه خراسان دارند، اما توانایی آن در انجام حملات متعدد در خارج از افغانستان نشان می‌دهد که طالبان یا نمی‌توانند یا نمی‌خواهند به تعهد خود در توافقنامه دوحه آمریکا و طالبان برای جلوگیری از تروریسم ناشی از افغانستان عمل کنند.

🔸در عین حال، تهدیدهای طولانی مدت در منطقه همچنان ادامه دارد و در برخی موارد بدتر شده است. گروه القاعده و زیر مجموعه آن در شبه قاره هند به دنبال سوء استفاده از جنگ غزه برای بازسازی پناهگاه امن خود تحت حاکمیت طالبان هستند. علاوه بر این، تحریک طالبان پاکستان با پیروزی طالبان در افغانستان جسارت بیشتری یافته اند.

🔸ارزیابی این گروه در مورد نقش طالبان در تقویت و کاهش تهدیدات تروریستی در افغانستان و پاکستان و فراتر از آن، و چالش مبارزه با تروریسم ارائه شده توسط طالبان در افغانستان چیست؟

🔸بحث از زمان سقوط کابل در آگست 2021 این است که آیا افغانستان می تواند پایگاهی برای حملات جدید علیه ایالات متحده در داخل و خارج باشد. آنچه که این مطالعه و بررسی به نتیجه می رسد این است که گروه های تروریستی تحت حمایت طالبان در آسیای جنوبی و مرکزی می توانند اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده را به چالش بکشند. این گزارش اولویت و اهمیت پاسخگویی به چالش‌های بین‌المللی بزرگ‌تری مانند حمله روسیه به اوکراین، جنگ اسرائیل در غزه، و ظهور چین را تأیید می‌کند، اما تأکید می‌کند که ایالات متحده در صورت امکان، از طالبان در جهت مقابله با تروریسم حمایت کند.
🌐 www.tarjomanaf.af

🔜 @tarjomanaf
💢 تاکید خلیل‌الرحمن حقانی بر فراگیری علوم عصری در کشور

🔸خلیل‌الرحمن حقانی سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان، افزون بر علوم دینی، فراگیری علوم عصری را نیز یک نیاز جدی در کشور می‌داند.

🔸آقای حقانی در مراسم گشایش یک مکتب در پروان، می‌گوید که پیشرف و ترقی کشور به آموختن علم و دانش بسته‌گی دارد.

🔸سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان گفت: «ما نیاز داریم که در هر زمینه‌ای برای نسل آینده، برای فرزندانمان، اولویت اول ما نیاز به دانش و آموزش است.»

🔸در همین حال، زولو رییس عمومی کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بر فراهم ساختن زمینه آموزش بهتر برای دختران و پسران در افغانستان، تاکید کرد.
🔜 @tarjomanaf
سلام و وقت بخیر
به پادکست این هفته ما خوش آمدید
🌺👋🏻

🔸در #پادکست این هفته سعی کردیم تا موضوع ممنوعیت رسانه افغان انترنشنل در افغانستان و همچنین به اهمیت افزایش سواد رسانه ای بپردازیم.

🔸لذا از شما دعوت می کنیم تا آخر این پادکست با ما همراه باشید که نکات جالبی را برایتان عرض خواهیم کرد

🔰 سپاس از همراهی همیشگی تان
🔜 @tarjomanaf
💢ضعیف: افغانستان از انزوا خارج شده است، اما باید یک استراتژی سیاسی برای به رسمیت شناختن ایجاد کند

منبع: دعوت میدیا
۱۰ / می / ۲۰۲۴

🔸ملا عبدالسلام ضعیف، سفیر قبلی در پاکستان می گوید که افغانستان از انزوای سیاسی در جهان خارج شده است، اما ایجاد قانون اساسی و یک استراتژی سیاسی می تواند از نظر به رسمیت شناختن مفید باشد.

🔸ملا عبدالسلام ضعیف، اولین سفیر امارت اسلامی در پاکستان، در گفتگوی ویژه با خبرگزاری پژواک گفت که با تدوین استراتژی سیاسی برای امارت اسلامی می توان بسیاری از مشکلات را در زمینه به رسمیت شناختن حل کرد.

🔸وی گفت: استراتژی سیاسی بینش سیاسی و نحوه تعامل با همسایگان و جهان را تعیین می کند.

🔸او می گوید: مسئله دیگر بحث قانون است که من به عنوان یک افغان طرفدار آن هستم. چون کسی که با ما تعامل دارد، می بیند که راه و قانون این مملکت چیزی است که من باید خودم را با آن تطبیق دهم، قانون ضامن سر، مال، هویت دیپلماتیک و وجود و سرمایه گذاری من است در افغانستان باید در پرتو شریعت، در پرتو قرآن، در پرتو فقه حنفی چنین قانونی باشد و باید قانون جامعی باشد که سرنوشت کشور من و مردم من و همچنین ماهیت این تعامل معلوم باشد."

🔸وی پیشنهاد کرد که دولت باید مراکز ارتباط راهبردی ایجاد کند تا به مرحله رسمیت نزدیکتر شود. زیرا با این کار ذهنیت غلط مردم دنیا از بین میرود و به سمت رسمیت یافتن امارت اسلامی سوق داده می شوند.

🔸وی افزود: نبود جنگ در کشور، حاکمیت مرکزی امارت اسلامی، پیشگیری از مواد مخدر، روابط مناسب مرزی با همسایگان، تجارت و معادن از مسائل و اقدامات مثبتی است که می تواند جهان را راضی کند.

🔸ضعیف گفت: امارت اسلامی بار دیگر در زمانی در افغانستان به قدرت رسید که جهان و کسانی که مانع به رسمیت شناختن رسمی آن می شوند درگیر جنگ با افغانستان بودند،
برای همین است که برای آنها آسان نیست که سیاستی بر اساس واقعیت ها علیه دولت فعلی انتخاب کنند.

🔸می گوید: طالب را در ملت هایشان، در کشورهایشان، تروریست معرفی کرده اند، طالب را یک شخصیت خطرناک معرفی کرده اند، و برای این این کار را کرده اند که همکاری مردمشان را داشته باشند.

🔸به گفته وی، اکنون این وظیفه امارت اسلامی است که دروغ بودن تبلیغات منفی آنها را ثابت کند و مردم را از حقیقت آگاه کند که این کار مستلزم کوشش فرهنگی است.

🔸وی درباره وضعیت سیاسی کنونی افغانستان گفت که افغانستان در انزوای سیاسی نیست و با بسیاری از کشورها روابط و معاملات سیاسی دارد.

🔸بر اساس اطلاعات ضعیف، امارت اسلامی در حال حاضر با 35 کشور روابط دیپلماتیک دارد، برخی از دیپلمات ها به طور مستقیم و غیرمستقیم به آن معرفی شده اند و چراغ سبز مردم جهان که خواهان تعامل با افغانستان هستند، روشن است.

🔸وی افزود: کوشش‌های دستگاه سیاسی امارت اسلامی در سه سال گذشته خوب است، اما کافی نیست. چون هنوز حقش را از دنیا نگرفته است.

🔸وی همکاری و همراهی ملت با دولت را مهم خواند و خواستار کوشش بیشتر امارت اسلامی در این زمینه شد.

🔸وی از جامعه جهانی به دلیل برخورد دوگانه با امارت اسلامی در موضوع حقوق بشر انتقاد کرد.

🔸ضعیف افزود: اگر دنیا واقعاً نمی خواست حقوق بشر را زیر پا بگذارد، جنگ اسرائیل و امریکا را در فلسطین متوقف می کرد. حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق کودکان، همه اینها ابزارهایی هستند که جهان می خواهد از آنها به عنوان ابزار فشار در کشورهای دیگر که آنها را سالم نمی خواهند استفاده کند.

🔸وی با بیان اینکه حقوق بشر در افغانستان نقض نمی شود، گفت که این سازمان ها دروغ می گویند.

🔸وی همچنین به آخرین موضع امارت اسلامی در قبال احزاب در افغانستان اشاره کرد و گفت که احزاب، سازمان ها و دیگر گروه ها در افغانستان کاری جز ایجاد درگیری های سیاسی انجام نداده اند، برای همین به گفته وی، افغانستان برای پایان دادن به هرج و مرج 15 ساله نیاز به یک حکومت مرکزی قوی دارد.

🔸ضعیف درباره تحصیل دختران در کشور گفت که قبلاً در این زمینه به امارت اسلامی توصیه کرده است و افزود که این خواست جهانیان نیست، بلکه خواست مردم افغانستان است.

🔸وی گفت: ملت دوست دارند پسران و دخترانشان در فضای اسلامی درس بخوانند و دولت باید این را در فضای شرعی فراهم کند. زیرا با این امر ضمانت ثبات نظام وجود دارد و امیدوار است امارت اسلامی به این خواسته مردم پاسخ مثبت دهد.

🔸وی به امارت اسلامی پیشنهاد کرد که به فضای خوش‌بینی کنونی با پاکستان پایان دهد و برای هر گونه تهدیدی از سوی این کشور آماده شود.

🔸ضعیف درباره حکومت جمهوری افغانستان گفت که این نوع حکومت در افغانستان به اشتباه تعریف شده و پروژه ای است که از طریق «اشغال» آورده شده است.

🔸وی افزود: افغان‌ها باید وضعیت کنونی را برای خود گنج بدانند و برای بقای افغانستان با حکومت کنونی متحد شوند.

🔜 @tarjomanaf
💢شایسته است که با تحریم کالاهای اسرائیلی که متضمن حقوق مادی و معنوی صهیونیست های جنایتکار است، گامی کوچک در حمایت از فلسطینیان مظلوم برداریم.

🔸تصویر، شامل برندی است که یا تماماً در تملک اسرائیل است؛ یا بخشی از سهام آنها متعلق به صهیونیست هاست.
🔜 @tarjomanaf
💢 بیش از 200 تن کشته از سیلاب های اخیر در افغانستان

منبع: فرانسه 24
11 / می / 2024

🔸سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه اظهار داشته که بر اثر باران‌های شدید روز جمعه در ولایت بغلان، بیش از 200 نفر کشته و هزاران خانه ویران یا آسیب دیده‌اند.

🔸رهبری واکنش اضطراری سازمان بین المللی مهاجرت با استناد به ارقام اداره ملی مدیریت بلایای افغانستان گفت که تنها در ولسوالی بغلان جدید تا 1500 خانه آسیب دیده یا ویران شده و بیش از 100 نفر جان باخته اند.

🔸مقامات حکومت طالبان گزارش داده اند که تا جمعه شب 62 نفر جان باخته اند.

🔸ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست در بیانیه‌ای در روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس بدون ذکر تعداد کشته‌شدگان و مجروحان، گفت: صدها نفر از هموطنان ما در برابر این سیل‌های فاجعه‌بار جان باختند، هرچند او به خبرگزاری فرانسه گفت که ده‌ها نفر کشته شده‌اند.

🔸قابل ذکر است که چندین ولایت در سراسر افغانستان شاهد جاری شدن سیلاب بوده و مقامات در ولایت تخار از کشته شدن 20 نفر در روز شنبه خبر می دهند.

🔸به گفته مقامات حکومتی، بارندگی روز جمعه همچنین خسارات سنگینی را در ولایات بدخشان، غور و غرب هرات وارد کرده است.

🔸وزارت دفاع گفت که پرسونل اوضاع اضطرار به مناطق آسیب دیده اعزام شده اند و برای نجات مجروحان و گیرافتادگان شتافته اند.

🔸این در حالیست که افغانستان - که امسال زمستان نسبتاً خشکی داشت و جذب بارندگی را برای خاک دشوارتر می کرد - در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیر شده است.

🔸کشوری که چهار دهه در جنگ ویران شده است، یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و به گفته تحلیلگران، یکی از بدترین کشورها برای رویارویی با پیامدهای گرمایش جهانی است.
🌐 www.tarjomanaf.af

🔜 @tarjomanaf
💢خوارزمی: مقصر دانستن افغانستان در ناامنی پاکستان، تلاشی ناموفق برای انحراف توجه از واقعیت است

منبع: شمشاد
۱۰ / می / ۲۰۲۴

🔸پس از گذشت چند سال بدین سو ریشه ناامنی در پاکستان روز به روز در حال گسترش است و نیروهای امنیتی این کشور نتوانسته اند از امنیت مردم شان محافظت کنند.

🔸اسلام آباد پس از هر حمله در مناطق تحت کنترول پاکستان و ایالت های این کشور، کابل را برای توجیح ناتوانی خود مقصر دانسته و کابل همواره اتهامات وارده به خود را رد کرده است.

🔸عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی، ادعای اردو پاکستان را دور از واقعیت خواند که گویا ریشه فعالیت های مسلحانه در پاکستان در افغانستان است.

🔸خوارزمی می‌گوید که چنین ادعاها تلاش ناموفق اردو پاکستان برای توجیح ضعف شان است که هیچ اساس ندارد.

🔸وی می‌افزاید:« آخرین ادعای سخنگوی اردو پاکستان مبنی بر سوء استفاده از خاک افغانستان علیه پاکستان بی اساس و دور از واقعیت است. منطقه خیبر پشتونخوا در موقعیتی قرار دارد که امنیت آن به شدت از سوی نیروهای نظامی پاکستانی گرفته شده است و هدف قرار دادن نیروها در چنین منطقه ای نشان دهنده ضعف ارگان های امنیتی آنهاست و یا خودشان در چنین حملات دست دارند که در هر دو حالت مسوولیت آن به پاکستان بر می‌گردد و منحرف کردن توجه از این حقیقت تلاش های ناموفق آنهاست.»

🔸وزارت دفاع ملی در خبرنامه‌ای گفته است که جنگجویان داعش از پاکستان به افغانستان در حال حرکت هستند و از این رو خاک پاکستان و مناطق تحت کنترول این کشور از جمله پشتونخوا علیه افغانستان استفاده می‌شود.

🔸در این خبرنامه ادعا شده است که گروه داعش در مناطق یاد شده پناهگاه های امنی دارد و از همان جا در حال برنامه ریزی حملات مرگبار در افغانستان است.

🔸بر اساس این خبرنامه، به شهروندان چینایی در مورد امنیت شان در کابل اطمینان داده شده است و مقامات چینایی درک کرده اند که مسوولیت هدف قرار گرفتن شهروندان چینایی در پاکستان دقیقاً مربوط به پاکستان است.

🔸خوارزمی می‌گوید:« ما مواردی داریم که داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود و از خاک پاکستان علیه افغانستان استفاده می‌کند. پاکستان باید در این مورد پاسخگو باشد. ما امنیت و ثبات پاکستان را به نفع افغانستان و منطقه می‌دانیم و به برادری و روابط حسنه میان مردم پاکستان و افغانستان اعتقاد داریم.»

🔸این موضع در واکنش به ادعای روز گذشته احمد شریف چودری، سخنگوی اردو پاکستان است که گویا کابل باوجود اعتراضات مکرر اسلام آباد، هیچ گامی علیه شبه نظامیان برنداشته است.

🔸او به عنوان یک هشدار گفته است که از هر وسیله ممکن برای از بین بردن عناصر ضد پاکستانی استفاده خواهد کرد.

🔸چودری افزوده:« لوی درستیز اردو موضع روشن و آشکاری دارد که پاکستان نسبت به پناهگاه های گروه های غیرقانونی و عملیات در قلمرو آزاد افغانستان تحفظاتی دارد. پاکستان برای از بین بردن شبه نظامیان و حفظ امنیت شهروندانش از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند. اولویت اردو پاکستان امنیت کشور است و برای این کار تا جایی که ممکن است برای سرکوب تروریست ها و حامیان و امکانات آنها گام برداشته می‌توانیم.»

🔸از سوی دیگر، کارشناسان نظامی می‌گویند که خاک پاکستان همواره بر ضد افغانستان استفاده شده و پاکستان با آموزش گروه های مسلح تلاش می‌کند تا پروژه های غربی را اجرا کند.

🔸اختر محمد راسخ، کارشناس نظامی می‌گوید:« تمام بدبختی ها در منطقه از آدرس پاکستان است که از پشتون ها استفاده می‌کند، شما ببینید گاهی کاکر را می‌آورد، گاهی درانی را می‌آورد، گاهی بلوچ را به وجود می‌آورد و ما را به جهان تروریست معرفی می‌کند و می‌گوید که افغان ها ناامنی را گسترش می‌دهند؛ اما نه، این پنجاب است که منجر به این همه بدبختی و ویرانی شده، با گذشت هر روز ما را با مشکلات بیشتری مواجه کرده و تمام منطقه را ناامن کرده است.»

🔸مقامات پاکستانی پیش از این گفته بودند که با حکومت سرپرست افغانستان در همه سطوح همکاری کرده‌اند، اما می‌افزایند که کابل به تعهدات اش که در دوحه کرده بود عمل نکرده است.

🔜 @tarjomana
💢تظاهرات علیه جنگ فلسطین در امریکا و سکوت کشورهای اسلامی

منبع: نن تکی آسیا
۱۰ / می/ ۲۰۲۴

🔸در بسیاری از دانشگاه های امریکا، دانشجویان برای دفاع از مردم مظلوم و حقوق بشر فلسطین دست به تظاهرات مسالمت آمیز زده اند و درخواست آنها توقف جنایات غزه است.

🔸اکنون موج این اعتراضات به کشورهای دیگر هم رسیده و بسیاری از دانشجویان همبستگی خود را با این اعتراضات اعلام کرده اند.

🔸اما در بسیاری از کشورهای اسلامی نه تنها وضعیت کنونی فلسطین محکوم نمی‌شود، بلکه روابط تجاری با اسرائیل را نسبت به گذشته افزایش داده اند.

🔸اگرچه دو رویی امریکایی ها و تفاوت شعار و عمل از قبل برای جامعه جهانی روشن است، اما اخیرا با حمایت همه جانبه و شیطان سازی این کشور در غزه، جنایات اسرائیل و پلیس امریکا به وقوع پیوسته است.

🔸در پوهنتون های این کشور بدرفتاری با معترضان چهره واقعی این کشور را به جهانیان نشان داد و شعارهای کشور در مورد دموکراسی، آزادی بیان و حقوق بشر را بیش از پیش رسوا و دروغین نشان داد.

🔸وضعیت کنونی غزه به حدی رسیده است که اسرائیل نه تنها تمام امکانات این منطقه را غارت و با خاک یکسان کرد و ده ها هزار غیرنظامی شهید شدند، بلکه امریکا و اسرائیل در کوشش هستند تا فلسطینی ها را از این جغرافیا اخراج کنند تا این منطقه کاملاً قلمرو اسرائیل باشد.

🔸اما از سوی دیگر اکثر کشورهای اسلامی یا در قبال این موضوع سکوت کرده اند و یا تنها به این دلیل که حملات رژیم صهیونیستی به غزه را به صورت شفاهی برای انحراف افکار عمومی محکوم کردند، مسئولیت خود را ساقط می دانند.

🔸همچنین در رسانه ها اخباری مبنی بر افزایش صادرات برخی کشورهای اسلامی به اسرائیل منتشر شده است.

🔸سکوت کشورهای اسلامی در شرایطی است که در غرب صدای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات مشترک امریکا و اسرائیل بلند شده است.

🔸شعار این دانشجویان این است که می خواهند در مرحله اول به مدیریت پوهنتون های خود فشار بیاورند تا راه خود را از اسرائیل جدا کنند و جلوی جنایات آنها را در غزه بگیرند. اما دولت امریکا اجازه اعتراض به موضوع فلسطین را در این کشور نمی دهد و آنها را سرکوب می کند.

🔸تصاویر و فیلم های منتشر شده در رسانه ها از اقدامات پلیس امریکا با معترضان ثابت می کند که شعار و عملکرد این کشور در زمینه دموکراسی، آزادی بیان و حقوق بشر با یکدیگر متفاوت است.

🔸شاید طرف متاثر از شعارهای غرب امروز باور نکند که میلیون ها زن و کودک فلسطینی با حمایت امریکا از مناطق خود اخراج می شوند و رفتار پلیس امریکا با دانشجویان معترض به جنایات مشترک اسرائیل و امریکا را نیز باور نکنند.

🔸این مرحله ای است که تردیدهای اساسی درباره ادعاهای امریکا در زمینه دموکراسی و آزادی بیان آغاز می شود و آنچه دولت و نهادهای امنیتی امریکا امروز انجام می دهند در واقع حمله جدی به شعارها و ادعاهای خودشان است.

🔸جنایات اسراییل مورد حمایت امریکا در غزه و حملات مستمر به دانشجویان معترض در این کشور به مردم جهان ثابت می کند که دموکراسی و آزادی بیان تنها در پرتو منافع امریکا و زمانی تعریف می شود که منافع و سیاست های امریکا با خطر مواجه نشده باشد.

🔸نکته قابل توجه در اقدامات دولت امریکا این است که اکنون ثابت شده است که ادعای آنها درباره ارزش های انسانی هیچ حقیقتی ندارد و تنها یک فریب است که به افکار عمومی می دهند.

🔜 @tarjomanaf
💢افغانستان: سیل در یک روز 62 کشته بر جای گذاشت

منبع: دویچه وله
۱۱ / می/ ۲۰۲۴

🔸چند هفته ای است که بر اثر بارندگی شدید در افغانستان سیل رخ داده است. به گفته مقامات، تنها در یک روز حداقل 62 نفر در شمال شرق کشور جان خود را از دست داده اند.

🔸هدایت الله همدرد، رئیس منطقه ای اداره مدیریت حوادث طبیعی روز جمعه (10 می) به خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت: "تعداد تلفات ناشی از سیلاب امروز در ولایت بغلان به 62 نفر افزایش یافته است."

🔸وی افزود: ممکن است تعداد قربانیان افزایش یابد.

🔸ابتدا تعداد کشته شدگان 50 نفر گزارش شده بود. به گفته سازمان مبارزه با بلایای طبیعی، بیشتر قربانیان سیل روز جمعه زنان و کودکان هستند.

🔸در زمانی که مردم برای آن آمادگی لازم را نداشتند، سیل در بسیاری از مناطق رخ داده است. تیم امداد و نجات با همکاری نیروی انتظامی و ارتش به جستجوی سایر قربانیان احتمالی زیر آوار گل و خانه های تخریب شده ادامه دادند.

🔸در ویدئوهای منتشر شده در اینترنت مشاهده می شود که آب کثیف سیل به میزان زیادی در خیابان ها و جاده ها جاری است.

🔸سیل از اواسط ماه آپریل در ده ولایت افغانستان دست کم جان 100 نفر را گرفته است.

🔜 @tarjomanaf
💢 عبدالستار سعید از حامیان حکومت سرپرست:

🔸غربی ها معاهده‌ای تحت عنوان (کنوانسیون حقوق کودک) دارند که در سال 1989 به امضا رسید. بر اساس این کنوانسیون، یکی نقض حق مهم حقوق کودکان (کودک آزاری) است، که مبتنی بر گوش ندادن به کودک، رویگردانی از کودک در حین صحبت، تنها گذاشتن کودک در خانه، جنجال والدین جلوی کودک، نبردن اسباب بازی برای کودک و بسیاری موارد دیگر نقض حقوق کودک محسوب می شود. اما همه این حقوق برای کودکانی است که در بخش یهودی فلسطین زندگی می کنند. اما کودکانی که در غزه و رفح زندگی می کنند، حقوق آنها در این تصویر قابل مشاهده است.
🔜 @tarjomanaf
#تازه

💢تصمیم نهایی و قطعي عبدالحمید خراسانی ومجاهدین اش نسبت وقایع اخیر: سلاح و تجهیزات خود را تسلیم دولت می کنیم

🔸 وی در پیامی اختصاصی به ترجمان افغانستان عنوان کرد که سلاح و تجهيزات خود را به مسئولین امارت تسلیم می نماییم و از صف امارت اسلامی کنار می‌رویم ، خداوند بزرگ نیک و مبارک کند همین حکومت را بر برادران دیگر ...
🔜 @tarjomanaf
💢پاسخ دندان‌شکن به جنایات غرب متکبر و دفاع از خون مسلمانان بدون وحدت امت و تأسیس خلافت بر منهج نبوت امکان‌ پذیر نیست

منبع: حزب التحریر
۱۰ / می / ۲۰۲۴

🔸روزنامه گاردین گزارش داده که احتمال دارد رسیدگی به قضیه جنایات جنگی ارتش بریتانیا در افغانستان تا سال ۲۰۲۵ میلادی به تعویق بیافتد.

🔸نیروهای هوایی بریتانیا به کشتار حدود ۸۰ نفر از مسلمانان افغانستان در ولایت هلمند متهم شده‌اند.

🔸گفته شده این سربازان با خون‌سردی این افراد را یا در هنگام خواب و یا هم پس از دستگیری بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ کشته‌اند.

🔸یک وکیل قضیه گفته است که نیروهای خاص بریتانیا در هلمند سیاست نابود کردن «تمام مردان واجد شرایط سن جنگ» را دنبال کرده است.

🔸این در حالی است که در سال ۲۰۲۰، تحقیقات نظامی استرالیا نیز تایید کرده بود که نیروهای این کشور بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ دست‌کم ۳۹ غیرنظامی، از جمله کودکان و زندانیان را در افغانستان تیرباران کرده‌اند.

🔸حوادث ذکر شده نمونه‌ کوچکی از هزاران جنایت نیروهای اشغال‌گر خارجی در افغانستان است که بخش بسیار اندک آن انعکاس یافته است.

🔸جنایات جنگی غرب علیه مسلمانان به افغانستان نیز محدود نشده بلکه 103 سال است که در نبود دولت خلافت خون مسلمانان از فلسطین تا عراق و از سوریه تا افریقا به شکل بی‌رحمانه می‌ریزد و هیچ اردو و حاکم مسلمانی وجود ندارد که از این خون باارزش دفاع کند.

🔸چنان‌چه خون مسلمانان به وسیله سرگرمی سربازان غربی مبدل شده است. حتی برخی از نظامیان امریکا و ناتو اعتراف کرده‌اند که در جریان ماموریت شان در افغانستان بخاطر شرط‌بندی و تفریح به سوی مردم ملکی شلیک کرده‌اند.

🔸محاکمی که در غرب برای بررسی جنایات جنگی دایر می‌شوند توانایی تأمین عدالت را ندارند.

🔸چنانچه اکثر متهمین باوجود ارتکاب انواع جنایات جنگی در محکمه نظامی تبرئه شده و با لبخند معنی‌داری از محکمه خارج شده‌اند.

🔸چنانچه ترامپ در سال ۲۰۱۹ سه جنایت‌کار جنگی را مورد عفو قرار ‌داد که قاتلین مسلمانان بی‌گناه در افغانستان و سوریه بودند و حتی محاکم بالای شان قید طولانی مدت فیصله نموده بود.

🔸در این هیچ جای شک نیست که تاریخ غرب مملو از جنایات علیه بشریت است و به هر سرزمینی که قدم شوم شان گذاشته شده وحشت و جنایت آفریده‌اند. چون اشغال‌گران غربی به هیچ ارزش انسانی و اخلاقی پای‌بند نیستند.

🔸جرایم غرب تنها به جرایم جنگی خلاصه نشده، بلکه از زمانی‌که مفکوره‌ی فاسد دموکراسی و فرهنگ خون آشام سرمایه‌داری زمام امور نظم بین‌المللی را به دست گرفته است، تمام بشریت به خصوص امت مسلمه تحت اشغال، استعمار، ظلم و جنایت قرار گرفته‌ و حتی زمین، بحر، پرندگان و حیوانات نیز از جنایات شان بی‌بهره نمانده‌اند. 

🔸در واقع هر مسلمانی که کشته می‌شود یک عدد نه، بلکه یک انسان بوده و هر قطره خون آن با ارزش‌تر از خانه‌ی کعبه است و جا دارد که مبدأ، ثقافت و نظم غربی برای یک قطره خون مسلمان سرنگون و از میان برداشته شود.

🔸اما آن‌چه مایه تأسف است این‌که با وجود ارتکاب جرایم جنگی غرب علیه مجاهدین و مردم مسلمان افغانستان در طول ۲۰ سال گذشته، نظام حاکم فعلی در صدد تأمین تعامل نزدیک با این جنایت‌کاران بوده و نشست‌های سیاسی و امنیتی با دیپلومات‌ها و مقامات امنیتی امریکا و بریتانیا برگزار می‌گردد.

🔸در این نشست‌ها درخواست‌هایی مبنی بر مشروعیت سیاسی و کمک‌های اقتصادی از آنها صورت می‌گیرد.

🔸ما مخلصانه به برادران مجاهد خود تذکر شرعی می‌دهیم که موقف قوی نظامی تان در میدان جهاد منجر به شکست دشمن گردید، لازم است تا موقف قوی شرعی در میدان سیاست و دیپلوماسی نیز اتخاذ گردد تا این دشمن مکار و جنایت‌کار فرصت و جرأت نفوذ در سرزمین‌های ما را پیدا نکند.

🔸سیاست شرعی حکم می‌کند که با این جنایت‌کاران هر نوع مراوده سیاسی و اقتصادی را پایان بخشیده و برای وحدت امت تلاش صورت گیرد.

🔸چون پاسخ دندان شکن به جنایات غرب متکبر، دفاع از ارزش‌های اسلام و خون مسلمانان بدون وحدت فکری، سیاسی، نظامی و جغرافیایی امت امکان‌ پذیر نیست.

🔜 @tarjomanaf
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢دانش‌آموز گروگان آزاد شده امریکایی:

🔸مهم نیست چقدر پلیس در اطراف ما است یا چقدر کتک میخوریم، در مقایسه با غزه هیچی نیست!
🔜 @tarjomanaf
💢 ایران تامین کننده قابل اعتماد انرژی برای افغانستان است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
11 / می / 2024

🔸آقای مرتضوی این سخنان را روز شنبه در دیدار با عبداللطیف منصور سرپرست وزارت آب و انرژی دولت موقت افغانستان در کابل بیان کرد.

🔸معاون سفارت ایران نسبت به نهایی شدن بند کمال خان ابراز امیدواری کرد و افزود: همکاری های آبی می تواند زمینه ساز نزدیک شدن تهران و کابل به یکدیگر شود تا مردم مسلمان دو کشور از این نعمت الهی بهره کامل ببرند.

🔸بر اساس یک قرارداد دوجانبه تحت عنوان معاهده رودخانه هلمند در سال 1973، سالانه حدود 850 میلیون متر مکعب آب هیرمند به عنوان سهم آب ایران تعیین و توافق شده است. اما در اثر خشکسالی در سال‌های اخیر، سهم آب مورد توافق محقق نشده و ساکنان منطقه سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران را با مشکل مواجه کرده است.

🔸سرپرست وزارت آب و انرژی افغانستان نیز به نوبه خود گفت که تا کنون مقدار قابل توجهی از سهم آب ایران تامین شده است.

🔸دو طرف همچنین در مورد مسائل مربوط به همکاری های آبی از جمله زنجیره تامین ایران و افغانستان در زمینه انرژی گفتگو کردند.
🌐 www.tarjomanaf.af

🔜 @tarjomanaf
💢 رفح در یک قدمی فاجعه بشری

🔸رژیم صهیونیستی کماکان بدون توجه به تمام هشدارهای کشورهای منطقه‌ای و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری و حتی بدون در نظر گرفتن خط و نشان‌های متحدین استراتژیک خود کماکان، تجاوز به شهر رفح را در دستور کار دارد.

🔸این میزان از بی‌توجهی تل‌آویو اکنون به یکی از کانون‌های اختلافات و بحران در روابط با واشنگتن بدل شده است تا جایی که اخباری در خصوص تعلیق یا توقف موقت ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی از زبان لوید آستین، وزیر دفاع و حتی خود جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مطرح است.

🔸با این حال آژانس امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی(آنروا) اعلام کرد که آوارگی اجباری با تشدید بمباران رفح توسط اسرائیل ادامه دارد و این نهاد ادامه داد که تا به اکنون حدود ۱۱۰ هزار نفر در میان شرایط وحشتناک زندگی در جستجوی مکانی امن از رفح فرار کردند.

🔸سازمان ملل متحد هم هشدار داده که در صورت نرسیدن سوخت ظرف ۲۴ ساعت، بیمارستان‌های نوار غزه کار خود را متوقف خواهند کرد.
🔜 @tarjomanaf
💢 تسلیحات هوش مصنوعی
نویسنده: کیومرث اشتریان، استاد علوم سیاسی در دانشگاه تهران / ایران

🔸در نظر آورید هزاران زنبورک تسلیحاتی هوش مصنوعی به سوی یک دشمن فرضی گسیل شوند. این زنبورک‌های انفجاری هویت دیجیتالی هزاران نفر از مسئولان لشکری و کشوری دشمن فرضی را در حافظه دارند. در اندک زمانی همه آنان را هر کجا که باشند، به دام خواهند افکند و بر سر و سینه آنان می‌چسبند و آماده انفجار خواهند بود. این‌گونه می‌توان کشوری را به اسارت کشید. این، تنها یک چشم‌انداز سیاه از هزاران است که در افق تسلیحات هوش مصنوعی گشوده می‌شود.

🔸پیش‌از‌این تهدیدات سلاح‌های کشتار جمعی منبع و مقصد مشخصی داشتند. میزان تخریب و سازوکارهای آنها کم‌و‌بیش قابل محاسبه بود؛ اما دامنه تخریب و گوناگونی تسلیحات هوش مصنوعی را نمی‌توان به‌درستی شناسایی کرد. حتی منشأ کشوری که از آن سلاح استفاده می‌کند، نیز قابل شناسایی نیست و نمی‌دانید که در شمار رقیبان، کدام‌یک سرِ جنگی بی‌نام‌و‌نشان دارد. در پیامد، پیمان‌های کنترل تسلیحات، رژیم‌های حقوق بین‌الملل و تدابیر دیپلماتیک هم برای صلح ناکارآمد می‌شوند.

🔸ساز و برگی به صورت پنهانی، با تردستی و گمنامی به میدان جنگ برآمده است. گویی لحظه‌ای تاریخی در برابر کشورهاست؛ عقب‌ماندگی از هوش مصنوعی می‌تواند خطراتی را از نظر امنیت ملی برای دولت‌ها پدید آورد.
🔜 @tarjomanaf
2024/05/11 14:09:38
Back to Top
HTML Embed Code: